fbpx
Robert Hajnal a câștigat proba de trail individual la Mureș 24h

Robert Hajnal a câștigat proba de trail individual la Mureș 24h

 

Cea de a doua ediție a Mureș 24h a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii. Mureș 24h este o cursă de MTB și trail running, atât individual, cât și pe echipe, care are loc pe Platoul Cornești, în Târgu Mureș.

Traseul este format dintr-o buclă cu lungimea de 10.8 km, cu 215 m diferență de nivel pozitivă, fiind de tip trail. Cncurenții au avut de respectat și bariere de timp: o buclă trebuie făcută în 2 ore la MTB și în 3 ore la alergare. O altă regulă a concursului este că dacă la momentul retragerii din competiție au fost efectuate mai puțin de 10 ture (la alergare) și 15 ture (la MTB), atunci retragerea este  considerată abandon. Doar concurenții care au efectuat minim 10 ture la alergare si 15 ture la MTB intră în clasament și sunt considerați finisheri.

Câștigătorul probei de trail individual este Robert Hajnal, care a alergat 18 ture (194.4 km) în timpul alocat concursului.

Săptămâna aceasta, Robert și-a așternut gândurile despre participarea la Mureș 24h într-un articol publicat pe blogul său. “Competiția nu este despre fizic, despre cât de rapid poți alerga ci cât de mult poți îndura durerea. (Aproape) degeaba pot face un semimaraton într-o oră și puțin dacă pe la kilometrul 120 începi să te întrebi care e sensul, să te lase psihicul și să renunți la alimentație, la ritm și într-un final la cursă.” (articolul complet poate fi citit aici)

La start a fost prezent și Toma Coconea, care și-a continuat alergarea după ce a întâmpinat neplăceri din pricina mușcăturilor de viespi, fiind necesare acordarea de îngrijiri medicale. Toma a reușit o clasare pe locul V, cu 16 ture parcurse.

Prezent și anul acesta în cursa de trail individual, Tiberiu Ușeriu a reușit să parcurgă 8 ture în 11 ore și 29 de minute.

Ca și anul trecut, temperaturile ridicate au făcut mai grea misiunea sportivilor în lupta pentru kilometri acumulați, însă cei determinați să ajungă la capătul celor 24 de ore de alergare continuă și-au pus voința în acțiune și au reușit.

Mureș 24h este un concurs cu premii în bani, câștigătorii primind între 100 și 500 de euro, în funcți de rezultatul obținut.

Rezultatele complete ale competiției se pot consulta aici.

 

Foto credit: PIXEL ProSport

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *