fbpx
<strong>Jim Walmsley câștigă ediția aniversară a UTMB</strong>

Jim Walmsley câștigă ediția aniversară a UTMB

La ediția care celebrează de 20 de ani de UTMB, Jim Walmsley a întrerupt dominația masculină franceză și spaniolă. Cu o singură excepție în 2008, ultimele 14 ediții au fost câștigate de alergători din Franța sau Spania (4 victorii au fost adjudecate de Francois D’Haene și tot 4 de Kilian Jornet). Alergătorul de 33 de ani din Flagstaff, Arizona, a devenit unul din cei mai buni ultramaratoniști montani din lume, odată ce a câștigat JFK50, în anul 2015. Atlet în echipa Hoka, Jim a câștigat de 3 ori Western States 100 (2018, 2019, 2021), deținând și recordul de cursă (14h9min), dar și alte competiții iconice, precum: Ultra Trail Cape Town 100K în Africa de Sud, Madeira Ultra Trail 115K în Portugalia sau 100 miles of Istria (Croația). Jim a participat la 4 ediții UTMB (2 DNF-uri în 2018 și 2021, locul 4 în 2017, locul 4 în 2022).

Din dorința de a câștiga Ultra Trail du Mont Blanc, Jim s-a mutat imediat după căsătorie (mai 2022) în Arêches, Franța, locuind la o distanță foarte mică de Francois D’Haene. Procesul de obținere a actelor pentru imigrare nu a fost deloc unul simplu și a durat aprox. 13 luni.

.

Dedicarea lui Jim Walmsley pentru a câștiga UTMB a fost totală, în afară de relocarea lui din Statele Unite, atletul începând să ia cursuri de limba franceză online, să se antreneze alături de sportivi locali și să facă ski, deși era novice în acest domeniu când s-a mutat în Franța.

Pentru cursa UTMB din acest an, Jim și-a regândit strategia de nutriție, planul său incluzând consumul de geluri cu fructe Never Second, geluri energizante, precum și prăjiturele de orez și apă minerală, eliminând toate dulciurile și mâncarea de tip junk food. Pantofii de alergare folosiți de Walmsley în cursă au fost 2 perechi customizate de Hoka Tecton X 2.

Atletul american a dominat cursa, aflându-se la conducerea ei peste 80% din timp.

Planurile lui competiționale viitoare nu sunt încă 100% definite, Jim dedicându-se 100% pentru a face o figură cât mai frumoasă la UTMB, concurs care a devenit o obsesie pentru el, cursă căreia i s-a dedicat total și pe care a reușit să o câștige în mod spectaculos, cu timpul de: 19:37:43, un timp care reprezintă un nou record al competiției.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *