fbpx
 CCC®, sora mai mică a UTMB, la start!

 CCC®, sora mai mică a UTMB, la start!

 

Pe 1 Septembrie 2017 iau startul alte două probe în cadrul cele mai mari competiții mondiale de trail running: UTMB, proba de 170 de km și CCC®, sora ceva mai mică a acestuia.

O cursă care se desfășoară în pustietatea traseului “Grande Randonnee du Tour Mont-Blanc (GR TMB)”. Un traseu montan care se desfășoară pe multe pasaje la altitudine mare (> 2500m), în condiții meteorologice dificile (noapte, vânt, frig, ploaie sau zăpada). Cursa necesită o pregătire foarte bună, un echipament adaptat și o capacitate reală de autonomie personală.

Startul (ora 10.00 ora României) din centrul orașului Courmayeur asigură o atmosferă pe care numai italienii o pot oferi, un moment emoțional rar, pe muzica lui Vangelis. Lungimea traseului este de 101 km, acesta având o diferență pozitivă de nivel de 6.100 m. Concurenții vor avea a dispoziție 26 de ore și 30 de minute pentru a ajunge la finish.

Poți vedea aici profilul cursei în format video:

https://www.youtube.com/watch?v=pcgmIKhC7M0

Ca să intri în atmosfera de concurs, îți prezentăm și startul cursei de anul trecut:

https://www.youtube.com/watch?v=hDw0IXMfyew

Care sunt concurenții din partea României cărora le ținem pumnii? Iată mai jos o listă în care sunt prezentați inclusiv cu numărul de concurs, pentru a putea fi simplu să-i urmărești:

BOGYA Zoltan, V2 H (număr de concurs: 5468)

BOJA Bogdan, V1 H (număr de concurs: 4096)

CRISTEA-BASNO Luciana, SE F (număr de concurs: 5776)

FLORESCU Ana Maria, SE F (număr de concurs: 5357)

MILEA Radu, SE H (număr de concurs: 3088)

PETRE Marian, V1 H (număr de concurs: 3835)

STAICU Andrei, SE H (număr de concurs: 3956)

 

Organizatorii asigură transmisiunea live a evenimentului, iar participanții pot fi urmăriți permanent aici:

http://utmbmontblanc.com/en/live/tds

Tot ce este nevoie să faceți este să introduceți numărul de concurs al participantului pe care îl urmăriți (le aveți menționate mai sus).

 

Înainte de cursă am încercat să îi contactăm pe participanții la cursă. Singurul care a stat de vorbă cu noi a fost Radu Milea, care se încadrează la categoria favoriți.

RADU C. MILEA

Radu Milea a decis să revină la CCC, cursă la care a mai participat și în 2015. Consideră că după experiența de acum 2 ani are un “unfinished business” față de CCC și în plus a căpătat mai multă experiență.

Pentru CCC 2017 Radu se simte în formă, ceea ce ar trebui să ducă și la un rezultat mai bun. Radu Milea a devenit mai încrezător după rezultatul de la Eiger Ultra Trail și este optimist că va obține un rezultat bun și la CCC. Cu o distanță de 101 km și o diferență de nivel de 6700 m, Eiger Ultra Trail este o provocare chiar și pentru cei mai experimentați alergători montani. Radu a terminat Eiger Ultra Trail în 12 ore, pe poziția a 11-a. A fost cea mai bună cursă a sa, după cum susține chiar el, o cursă în care s-a clasat în fața cunoscutului ultramaratonist american Timothy Olson, câștigător și deținătorul recordului de la Western States 100 (2012).

Revenind la CCC, Radu ne-a spus că pentru această cursă pregătirea nu a fost chiar una ideală, pentru că fi vrut să meargă iar în Piatra Arsă, lucru care nu a fost posibil. În schimb, s-a bucurat să ajungă la munte cât de des a putut, iar în ultima vreme a stat în Zărnești, un loc în care a putut alerga pe munte. De asemenea, a mers cu bicicleta, fie pe șosea, fie pe poteci, iar deconectarea de București l-a ajutat. Pe 22 August Radu a înregistrat o ușoară avarie după o tură de MTB, dar consideră că va fi apt 100% la startul CCC și spune că accidentările care nu i-au dat pace tot sezonul pare că s-au potolit acum, pe final de sezon.

“Succes tuturor românilor care aleargă la una din cursele de la UTMB și pumnii strânși pentru Robert Hajnal, să se vindece rapid după problema de la 2 x 2 race și să fie apt de luptă pe 1 Septembrie!”, este mesajul cu care și-a încheiat Radu scurta mărturie legată de CCC 2017.

SUNT ÎN FORMĂ îi dorește picioare tari, nervi de oțel și inimă deschisă către o nouă cursă glorioasă!

Succes, Radu Milea!

 

____

 

Pe 28 August 2017 a luat startul UTMB, un concurs epic de alergare montană, care reunește cei mai buni alergători la nivel mondial.

37 de români sunt înscriși la diferite probe ale concursului.

Pentru a ne arăta susținerea față de ei, am creat un eveniment în care putem posta kilometri noștri de mișcare, ca sprijin moral pentru acești campioni.

Postează și tu kilometri parcurși, indiferent dacă sunt de mers, alergare, bicicletă, drumeție, înot sau… dans! 🙂

http://bit.ly/2wwnc0L

Așa cum unii dintre voi știți deja, am organizat un eveniment special pentru susținerea tuturor alergătorilor români prezenți la UTMB, eveniment la care vă invităm cu drag! Postați kilometri de mișcare pentru a le ridica moralul alergătorilor noștri!

https://www.facebook.com/events/822579571236509/?fref=ts

 

Un articol de: Eliza Nițescu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *