fbpx
Săptămâna alergării (28/2017)

Săptămâna alergării (28/2017)

Acestea sunt doar câteva din concursurile în care iubitorii de mișcare s-au angajat pe parcursul săptămânii 3-9 Iulie.

În această nouă ediție a rubricii noastre, am ales să vă povestim mai pe larg despre 2 dintre ele: Maraton Legendele Nemirei și Rodnei Sky Race.

MARATON LEGENDELE NEMIREI

Asociaţia „Prietenii Slănicului“ împreună cu Primăria Slănic Moldova a organizat prima ediţie a  Maratonului „Legendele Nemirei“, o cursă al cărei start a avut loc din Parcul central al staţiunii Slănic-Moldova.

Evenimentul a cuprins trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte.

Maraton (distanța clasică de 42 km, diferență pozitivă de nivel de 2.400 m)

Cros (distanța de 13 km, diferență pozitivă de nivel de 700 m)

Cursa Kids (distanța de 3 km)

„Prin intermediul Maratonului Legendele Nemirei ne  dorim să încurajăm cât mai multă lume să practice alergarea şi mişcarea în aer liber“, au fost declarațiile organizatorilor.

Punctele de interes de pe traseul maratonului au fost tranşeele din cel de-al Doilea Război Mondial, Vârful Nemira Mare, Vârful Nemira Mică, Vârful Şandru Mare, peisajele către munţii Ciucului, Rezervaţia Naturală Nemira şi Poiana Căprioarei“.

Clasament general, primele 3 locuri:

Robert Hajnal, 03:57:25

Cristian-Marian Mosoi, 04:12:16

Daniel Stroescu, 04:24:11

Clasamentul complet poate fi consultat aici: http://time-it.ro/2017/legendelenemirei/

Cei care vor să trăiască atmosfera primei ediții pot să vizioneze un scurt video aici.

Despre cursă, Robert Hajnal, câștigptorul acestei prime ediții a scris pe pagina sa de facebook:

“Traseul a fost la fel de fain pe cât mă asteptam sa fie. Poteci (aproape) virgine, porțiuni de creastă alergabile, coborâri tehnice cu nămol sau fără. Marcajul ireproșabil, posturile fix unde aveai nevoie de apă sau Izo. Pentru prima ediție organizatorii au făcut treaba grozavă.”

Legendele Nemirei este astfel un concurs pe care merită să îl treceți în calendarul de alergări pentru 2018.

RODNEI SKY RACE

Masiv important al Carpaților Orientali, Rodnei au vârfuri și creste care se ridică peste 2000 de metri altitudine. Partea nordică este dominată de vârful Pietrosul, cu 2.303 m altitudine, cea sudică de Ineul cu 2.280 m, iar cea centrală de vârful Puzdra Mare cu 2.180 m altitudine. Stațiunea Borșa Complex se află în această zonă centrală a munților Rodnei, în apropierea ei fiind Cascada Cailor având o cădere a apei de 80 de m.  Lacul din care izvorește Bistrița Aurie, un râu important al Carpaților Orientali, se află sub vârful Gărgălău, un alt vârf important al zonei centrale.

Organizatorii au ales 3 trasee, astfel ca fiecare alergător să găsească o provocare pe măsura lui.

Traseul Puzdrelor se adresează celori tari ca muntele. Are 25 de km lungime, cu diferență de nivel de 2.100 m. Urcă la 2.180 m și are kilometri buni în care nu coboară sub 2.000 m.

Traseul Galațului are doar 16 km lungime și 1.250 m diferență de nivel. Urcă aproape de 2.000 m, dar este mai puțin dur. Se adresează celor care nu au încă curajul de a alerga printre nori.

Traseul Cascadei Cailor are 7 km lungime și diferență de nivel de 600 m. Pe acest traseu își poate încerca puterea întreaga familie.

Prima ediție Rodnei Sky Race a fost organizată în 2014 (s-a numit atunci Runsilvania Sky Race) și s-a bucurat de aprecierea alergătorilor care căutau ceva nou ca și locație și stil.

Evenimentul a fost conceput ca un weekend activ pentru familiile care practică sporturi montane. Traseul Puzdrelor având 25 de km cu diferență de nivel de 2.100 m este recomandat alergătorilor avansați experimentați bine pregătiți. Traseul Cailor poate fi parcurs și în plimbare cu copii având doar 7 km. Traseul Galațului este între ele cu 16 km, având porțiuni comune cu cel al Puzdrelor. Astfel, pe cele 3 trasee, toți alergătorii fiind ei tineri sau mai puțin tineri, rapizi sau lenți, avansați sau începători, vor găsi o provocare. Vizitarea zonei în alergare sau plimbare este un program atractiv, pentru o revenire după concurs.

Rezultatele concursului:

Open masculin:

Balan Nicolae (2:57:49)

Irimiea Adrian (3:09:29)

Cîrdei Alin (3:13:08)

Open feminin:

Viorica Malai (3:43:19)

Dana Marin (3:51:45)

Katharina Hani (4:11:39)

Lista completă aici.

 

NOTĂ:

Nu susținem că putem afla totul despre competițiile de alergare de interes pentru voi și nici nu avem puterea de a acoperi tot ce este relevant, așa că vom conta pe sprijinul contribuitorilor, pentru a face o listă cât mai detaliată a rezultatelor valoroase. Așadar, dacă aveți informații în plus de la concursuri de alergare / inițiative care vizează alergarea, vă rugăm să le trimiteți pe adresa (alerg@sunt-in-forma.ro), iar noi vom actualiza articolele cu informațiile primite, informații în dreptul cărora va apărea numele vostru.

 

Foto credits: Legendele Nemirei (facebook), Adrian Irimiea (facebook)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *