fbpx
Săptămâna alergării (27/2017)

Săptămâna alergării (27/2017)

Acestea sunt doar câteva din concursurile în care iubitorii de mișcare s-au angajat pe parcursul săptămânii trecute (26 Iunie-2 Iulie).

În această nouă ediție a rubricii noastre, am ales să vă povestim mai pe larg despre 3 dintre ele: Cozia Mountain Run, Hit the Egg, Oușoru Challenge și La Maratona del Cielo.

 

LA MARATONA DEL CIELO

Maratonul Cerului este istorie, tradiție și prestigiu. De-a lungul anilor, primul skyrace italian a ajuns la ediția cu numărul 22, reușind să își păstreze farmecul și să atragă mereu alergători de ultimă generație. Maratonul începe în fiecare an în prima Duminică din luna Iulie si are 2 curse: 42 și 23 km.

La concurs sunt așteptați la fiecare ediție cei mai buni alergători montani italieni și nu numai: reputația acestui eveniment a trecut granițele Italiei, ajungând la tinere talente din alte țări, care caută o consacrare.

Concursul din acest an s-a desfășurat în condiții dificile, ninsoarea abundentă din ultimele zile dinaintea startului făcând ca porțiunile cu stâncă de pe traseu să devină foarte alunecoase.

Reprezentanta României, Denisa Dragomir (singura sportivă din afara Italiei înscrisă pe lista de start), câștigătoarea cursei la feminin și în 2016, a avut o evoluție impecabilă și a reușit să se impună pe locul I și la ediția din acest an. Denisa și-ar fi dorit să și doboare recordul cursei deținut de Silvia Serafini (care a terminat pe locul II în acest an), dar cu siguranță va avea un cuvânt important de spus și la ediția din 2018.

La categoria masculin, țara noastră a avut 2 reprezentanți: Viorel Pălici și Alexandru Duiculeasa (clasare pe locul 27).

Pentru Viorel Pălici 2017 este primul sezon de participare în competiții de skyrunning în afara Romîniei, aceasta fiind a treia sa cursă oficială, reușind să se claseze pe locul 3 (după pozițiile 5 și 6 la cele anterioare). Viorel s-a declarat bucuros că a terminat cursa cu podium și sănătos.

Traseul de maraton este foarte tehnic, având 7 km de creastă foarte îngustă. Diferența totală de nivel pe distanța celor 42 de km este de 2.700 de m.

Iată mai jos și filmul ediției cu numărul 22 din acest an:

https://www.youtube.com/watch?v=GAk-a9atjrs

Iată și primele 3 clasări pentru masculin și feminin, la proba de maraton (lista completă poate fi consultată aici).

PODIUM MASCULIN

 1. Marco De Gasperi (3:42:45)
 2. Daniel Antonioli (3:56:19)
 3. Viorel Pălici (3:58:01)

PODIUM FEMININ

 1. Denisa Dragomir (5:15:55)
 2. Silvia Serafini (5:57:09)
 3. Cristiana Follador (6:13:35)

Foto: facebook Skyrunning Italia

COZIA MOUNTAIN RUN

În data de 1 iulie 2017 în Masivul Cozia, pe malul stâng al Oltului, s-a ținut de a VI-a ediție a acestui concurs de alergare ce a avut ca scop promovarea alergării montane, precum și a locurilor și tradițiilor din zona Olteniei. De asemenea, o misiune importantă pe care organizatorii și-au propus-o a fost aceea de strângere de fonduri în scop umanitar (fondurile au fost donate Asociației Studenți pentru Viață).

Înconjurat din trei părţi de culoare depresionare joase-Ţara Loviştei, Poiana, Jiblea-Călimăneşti, ale căror plaiuri întinse au înălţimi medii de 500-700 m, masivul Cozia, deşi cu înălţimi modeste, de 1300-1500 m, se detaşează net de regiunile limitrofe, apărând ca un bastion izolat, ale cărui abrupturi marginale şi creste centrale atrag atenţia de la mari depărtări.

Alergătorii şi pasionaţii de mişcare au avut de parcurs cele trei trasee: Cozia, Stănișoara și Turnu.

Iată și câștigătorii de pe primele 3 poziții la open.

Traseul Cozia (30 km):

MASCULIN

 1. Silviu Bălan (3:04:08)
 2. Octavian Ciorescu (3:07:26)
 3. Andrei Bălășan (3:11:06)

FEMININ

 1. Viorica Mălai (3:47:58)
 2. Crina Buzgan (3:58:01)
 3. Adina Tipei (4:20:20)

Traseu Stănișoara (21 km)

MASCULIN

 1. Andrei Dumitrescu (1:54:23)
 2. Ionut Purcea (1:55:46)
 3. Laurentiu Florin Visan (2:01:04)

FEMININ

 1. Ilinca Maria Tempeanu (2:12:12)
 2. Emilia Zainel (2:29:36)
 3. Adriana Neaga (2:33:33)

Traseu Turnu (4 km)

MASCULIN

 1. Daniel Horhogea (0:20:50)
 2. Alexandru Teodorescu (0:21:46)
 3. Bogdan Opritescu (0:26:06)

FEMININ

 1. Cristina Palic (0:27:27)
 2. Alina Radu (0:29:12)
 3. Floarea Bizic (0:29:48)

Lista completă a rezultatelor se poate accesa aici.

Foto: Radu Cristi

HIT THE EGG

Hit The Egg – Ouşoru Challenge™ este un concurs de alergare montană desfăşurat în Munţii Suhard, cu scopul de a facilita dezvoltarea turismului activ în zona Dornelor, prin promovarea mişcării în aer liber şi a unui mod de viaţă sănătos. Organizatorii își doresc ca acest concurs să devină o tradiţie şi să-şi aducă aportul la consolidarea destinaţiei ecoturistice și de turism activ  “Ţara Dornelor”.

Hit The Egg – Ouşoru Challenge este un moment colectiv de relaxare în jurul acestui deziderat. Competiţia contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța protejării și consolidării bogăției și binelui comun pentru rezidenți, vizitatori şi viitorul acestui ţinut, înzestrat cu cei mai de seamă indicatori ai naturii pentru viață: izvoare de apă, pădure și aer curat.

Dincolo de poziţia geografică frumoasă, Țara Dornelor are multe de oferit pentru că este un amestec perfect de natură, cultură și sport. Vatra Dornei este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță din Carpații Orientali, fiind deopotrivă calmă şi sofisticată, apreciată pentru puritatea apei și aerului.

În 2017, Hit the Egg a ajuns a ediția a II-a.

REZULTATE SEMIMARATON ȘI MARATON (LOCUL 1)

Semimaraton masculin:

Florin Stan (02:30:03)

Semimaraton feminin:

Paula Vântu (02:48:32)

 

Maraton masculin:

Adrian Irimiea (03:58:38)

 

Maraton feminin:

Rodica Miron (05:34:36)

Lista completă a rezultatelor se poate accesa aici.

Foto: Alex Negrea

 

NOTĂ:

Nu susținem că putem afla totul despre competițiile de alergare de interes pentru voi și nici nu avem puterea de a acoperi tot ce este relevant, așa că vom conta pe sprijinul contribuitorilor, pentru a face o listă cât mai detaliată a rezultatelor valoroase. Așadar, dacă aveți informații în plus de la concursuri de alergare / inițiative care vizează alergarea, vă rugăm să le trimiteți pe adresa (alerg@sunt-in-forma.ro), iar noi vom actualiza articolele cu informațiile primite, informații în dreptul cărora va apărea numele vostru.

 

Un articol de: Eliza Nițescu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *