fbpx
România câștigă titlul mondial la arte marțiale. Vasile Lupașc obține cel de al zecelea titlu mondial din carieră.

România câștigă titlul mondial la arte marțiale. Vasile Lupașc obține cel de al zecelea titlul mondial din carieră.

 

După pregătiri intense și antrenamente susținute pe parcursul întregului an, sportivul Vasile Lupașc a revenit la Campionatul Mondial de Arte Marțiale WTKA, care a avut loc între 25 și 29 Octombrie 2017, la Carrara (Italia). Vasile Lupașc, care deținea anterior alte 9 titluri mondiale în acest sport, a decis să concureze și în acest an, de data aceasta din rațiuni pur umanitare: “Pentru prima oară de când concurez simt o apăsare imensă. Acum nu mai particip pentru bucuria competiției, ci pentru a încerca să aducem o bucurie și un ajutor cât de mic copiilor internați la Spitalul Fundeni. Prin această campanie, vrem să strângem fonduri pentru a le asigura celor mici condiții mai bune de masă și joacă .”

Vasile Lupașc practică sportul de performanță de 38 de ani. După întoarcerea tatălui său din Japonia, părinții l-au încurajat să înceapă primele lecții de judo, o experiență care i-a folosit enorm, mai târziu, când a început practicarea karate-ului. După judo a urmat baschetul timp de 15 ani. Anii petrecuți pe terenul de baschet, antrenamentele grele, calitățile fizice dezvoltate, au făcut trecerea spre înalta performanță în karate mult mai ușoară.

Vasile Lupașc a început practicarea constantă karate-ului din 1992, participând la stagii de antrenamente cu maeștrii legendari, precum David Scott (unul dintre cei mai cunoscuți învățători Zen din Europa) sau Giuseppe Meloni (fostul bodyguard al lui Frank Sinatra), maeștri de la care a învăţat esența karate-ului vechi. În 1994 participat la primul campionat naţional de karate, organizat la Târgovişte, concurs la care a obţinut medalia de aur. De atunci, a avut șansa să ascult imnul României la 9 campionate mondiale de karate.

Despre decizia de a dedica participarea sa din acest an la Campionatul Mondial de Arte Marțiale WTKA, Vasile Lupașc mai spune: “În mod evident, o stare psihică bună ajută și grăbește vindecarea, chiar și in cazul bolilor mai grave. Acest proiect nu este cu nimic mai puțin important decât tratamentul medicamentos efectiv al copiilor. Toate fondurile rezultate în urma campaniei de colectare a donațiilor pentru copii, vor merge către Asociația PAVEL, specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer, care va direcționa sumele către proiectul “CA ACASĂ | reabilitarea spațiilor Asociației PAVEL.”

Pagina de donații a campaniei este găzduită de platforma Galantom:

http://pavel.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=4439

 

PROFIL VASILE LUPAȘC

Născut: 28 aprilie 1974, Bacău

Educaţie: Facultatea de Istorie-Geografie, Universitatea Valahia Târgovişte

Profesia: antrenor karate

PALMARES SPORTIV VASILE LUPAȘC

 

KARATE

de 22 de ori campion național

de 10 ori campion mondial

de 5 ori medaliat cu argint la campionatele mondiale

 

BASCHET

de 2 ori medaliat cu argint la campionatele naționale de juniori

 

 

Un articol de: Eliza Nițescu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *