fbpx
Număr record de participanți la Maratonul Internațional Cluj și din nou un câștigător din Africa

Număr record de participanți la Maratonul Internațional Cluj și din nou un câștigător din Africa

Duminică, 15 Aprilie 2018, a avut loc cea de a VIII-a ediție a Maratonului Internaţional Cluj. Această nouă ediție a avut şase probe: maratonul Wizz Air (42.2 km), semimaratonul Hervis (21.1 km), crosul Garmin (10 km), crosul Banca Transilvania (5 km) și maraton ştafetă Vaxicum (4 x 10.5 km).

 

Ca și în cazul edițiilor anterioare, sportivii kenyeni și-au menținut reușitele, proba de 42 de km fiind câștigată și de această dată de un alergător din Africa: Kiplagat Tuei Hosea a trecut linia de sosire cu timpul de 2:31:34, fiind secondat de Ștefan Lupu, la numai 3 minute distanță. Podiumul a fost completat de ucraineanul Serhii Popov, sosit în poziția a treia.

Astfel, toate cele opt ediţii ale competiției au fost câştigate de alergători din Africa: în 2011 și 2012 au câștigat etiopienii, iar din 2013 până în 2018 doar alergători din Kenya au reușit să urce pe prima treaptă a podiumului.

Kenyenii și-au adjudecat primele 2 poziții și la proba de semimaraton, primul clasat fiind Benard Muinde Matheka, care a terminat proba cu un timp de 1:09:55. Românul Daniel Scrob s-a clasat pe locul trei.

“Pe tot evenimentul au fost peste 7.000 de participanţi de pe cinci continente şi peste 30 de ţări. Cred că a fost cea mai bună ediţie din cele de până acum, cu record de participanţi, dar şi după cum au decurs lucrurile. A fost o competiţie foarte reuşită din punctul nostru de vedere, toate lucrurile s-au legat, s-a făcut un parteneriat foarte bun cu toate autorităţile. E o creştere foarte bună faţă de anul trecut, ediţie care, până acum, a fost cea mai bună. De asemenea, a fost o reacţie foarte bună a publicului pe traseu, câteva mii, lume activă”, a spus Horaţiu Morar, unul dintre organizatorii competiției.

 

Un material de: Eliza Nițescu

Foto: pagina de facebook Maraton Internațional Cluj

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *