fbpx
 Mo Farah își apără titlul mondial pentru 10.000 m, la Londra

Mo Farah își apără titlul mondial pentru 10.000 m, la Londra

Mo Farah a incendiat Stadionul Olimpic din Londra în cursa de 10.000 de metri, la care a alergat reușind să câștige cel de-al treilea titlu mondial din carieră pe această distanță.

În jur de 56.000 de spectatori au venit să urmărească o cursă disputată până la ultima intrare în linie dreaptă. Mo Farah s-a plasat în a doua jumătate a plutonului de alergători pentru primele minute ale cursei, fiind printre ultimii 4-5 alergători. Majoritatea timpului a alergat la jumătatea plutonului, pentru ca pe ultimul tur să declanșeze atacul final, rezistând chiar contactului fizic cu alți competitori.

Medalia de argint a revenit ugandezului Joshua Chepteei, în 26min 49sec 94/100, iar cea de bronz, kenyanului Paul Tanui — 26min.50sec.68/100.

Mo Farah, care urmează ca Miercurea viitoare să își apare și titlul la 5.000 de m, a descris aceasă cursă ca fiind “uimitoare”.

Mo Forah a declarat pentru BBC sport că a avut emoții la începutul cursei și că găsește ca special modul în care își încheie cariera: în Londra. Pentru toți copiii care îl admiră și vor să îi calce pe urme, Farah a declarat că totul este posibil dacă muncești din greu și te antrenezi.

Înregistrarea cursei de 10.000 de m de la Londra (4 August 2017), poate fi urmărită aici.

Un articol de Eliza Nițescu

 

Foto: Franck Robichon/EPA, Daily Mail

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *