fbpx
DHL Carpathian Marathon a mobilizat 1.500 de alergători la ediția din 2018!

Aproape 1,500 de alergători înregistrați și peste 15,000 euro strânși la a IX-a ediție a DHL Carpathian Marathon!

 

  • Evenimentul se află la a noua ediție, iar beneficiarii sunt sportivii paralimpici
  • Număr dublu de alergători la categoriile Maraton și Semimaraton, față de ediția precedentă
  • Participare internațională: alergători din 10 țări s-au bucurat de experiența DHL Carpathian Marathon
  • Echipa sportivilor paralimpici a participat la proba de ștafetă

Bucureşti, 20 iunie: O nouă ediție spectaculoasă a DHL Carpathian Marathon a avut loc sâmbătă, 16 iunie! Atmosfera vibrantă, bucuria și efervescența explorării unor trasee de vis au  reunit, la Cheile Grădiștei – Fundata, cei peste 2,000 de participanți la eveniment, alergători și susținători! Împreună cu acești oameni ai faptelor bune am reușit să strângem peste 15,000 euro pentru sportivii paralimpici români, cauza pe care DHL Carpathian Marathon o susține pentru al patrulea an consecutiv!

Ediția a IX-a a evenimentului a fost un adevărat succes, înregistrând, față de ediția precedentă, număr record de alergători în probele de Maraton (42 km) și de Semimaraton (21 km), aproape 500 de împătimiți ai alergării bucurându-se de aventura montană și de traseele spectaculoase la aceste două probe! Proba de ștafetă (7 km), 3 sau de 6 persoane, a avut, de asemenea, numeroși participanți la linia de start, iar Cursele Copiilor, pe distanțe de 250 m, 500 m sau 1 km, au strâns peste 200 de copii dornici să alerge și să se bucure de o experiență inedită și de mișcare în aer liber!

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților la ediția a IX-a DHL Carpathian Marathon! Cel mai bun timp la Maraton (42 km) a fost scos, la masculin, de Claudiu Retea (4:33:06), iar la feminin, de Ionela Iorga (5:50:31).

În proba de Semimaraton, (21 km), Locul I a fost adjudecat, la masculin, de Alin Lazăr (1:49:09), iar la feminin, de Vasilica Lefter (2:09:10).

Probele de Ștafetă (7 km) au și ele câștigătorii lor. La echipele de 3 persoane, podiumul a fost cucerit de: Ultrasii (2:19:08) – cea mai bună ștafetă de masculin, ATB1 (1:46:43) – cea mai bună ștafetă de mixt și de Transformers (3:12:57) – cea mai bună ștafetă de feminin. Pentru echipele de 6 persoane, cea mai bună ștafetă de masculin a fost PSS Pro Soft Solution Running Team (3:25:38), ATB2 (3:52:13) a fost desemnată cea mai bună ștafetă de mixt, iar echipa Anita (4:33:35) și-a adjudecat titulatura de cea mai bună ștafetă de feminin.

Rezultatele complete, de la fiecare categorie, pot fi găsite pe www.maratondhl.ro, la secțiunea Rezultate.

 

În acest an, DHL Carpathian Marathon a atras pasionați de alergare din aproape 10 țări! Participanți din Olanda, Bulgaria, Spania, Franța, Marea Britanie, Rusia, Germania, Italia sau Ungaria au trăit adrenalina competiției de la Cheile Grădiștei – Fundata și s-au alăturat cauzei sociale pe care evenimentul o susține!

Vedetele și sportivii noștri de excepție, ambasadori și susținători ai DHL Carpathian Marathon, s-au bucurat și ei de această experiență unică. Sonia Argint Ionescu și soțul ei, Horațiu Ionescu, au făcut echipă în proba de ștafetă cu Daniel Kearvell, Director General DHL Express România, Andrei Roșu a concurat la proba de ștafetă 6 persoane cu echipa sa, 42kRosu, iar nutriționistul sportiv Șerban Damian și Chef Simona Pope au participat la Semimaraton. Cu încurajări și cu aplauze, alergătorii au fost susținuți de campioanele noastre, Andreea Răducan și Gabriela Szabo. Cu toții au luptat și au alergat pentru visurile sportivilor noștri paralimpici, de a reprezenta cu succes România la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020.

 

Acești sportivi de excepție au oferit sâmbătă un exemplu de ambiție, de perseverență și determinare, concurând în proba de ștafetă. Cei 3 atleți, Abel Ciorap, Florin Crăciun și Mihai Vitan, au parcurs o distanță de 7 km fiecare, fiind încurajați de toți alergătorii și aplaudați pentru eforturile lor.

”O ediție minunată a DHL Carpathian Marathon! A fost fantastic să alerg la ștafetă pe un traseu nou, am făcut echipă foarte bună cu Sonia Argint Ionescu și cu soțul ei, Horațiu. Traseul a fost mai greu față de ediția anterioară, dar mult mai spectaculos! Am avut aproape 500 de alergători la Maraton și Semimaraton, un număr extraordinar, dublu față de ediția precedentă, și am avut participanți internaționali, din aproape 10 țări, ceea ce mă face, din nou, foarte fericit! Mulțumesc tuturor celor care-au făcut posibil acest eveniment, și menționez aici și sponsorii, autoritățile, ambasadorii, partenerii media. Am reușit din nou să luptăm pentru sportivii paralimpici români și să strângem o sumă semnificativă pentru această cauză”, a subliniat Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

Din pasiune pentru sport, echipa MPG trăiește bucuria fiecărui eveniment împreună cu toți acești oameni cu spirit frumos, care iubesc mișcarea și natura. Pentru această competiție montană, care necesită o pregătire îndelungată și multă atenție la detalii, am mobilizat o echipă de peste 150 de specialiști, dintre care 120 au asigurat exclusiv traseele, oameni experimentați în sute de evenimente sportive sub marca MPG, printre care: arbitri, salvamontiști, manageri sportivi, antrenori, sportivi profesioniști, specialiști în comunicații de urgență, experți în comunicare, timeri, fotografi, cameramani și voluntari. Toate cele peste 5.000 de ore de lucru investite în pregătirea acestui amplu eveniment, pe diverse segmente de activitate, au avut ca obiectiv principal experiența deosebită pe care ne-am propus să o oferim concurenților și susținătorilor. Ne bucură reacțiile pozitive primite și credem că potențialul zonei și numărul tot mai mare de pasionați ai trail running-ului oferă premisele unor ediții din ce în ce mai frumoase. Mulțumim tuturor celor care au dat curs invitației de a descoperi cele mai pitorești cărări ale Carpaților și invităm pasionații de mișcare la linia de start a DHL Carpathian Marathon, în 2019!”, a precizat Tudor Mocuța – Directorul IT & New Business MPG România.

 

Ediția 2018 a DHL Carpathian Marathon este organizată de DHL Express România în parteneriat cu MPG România. MPG este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă care include organizarea a peste 4.700 de evenimente sportive.

 

Toate informațiile despre  DHL Carpathian Marathon 2018 sunt disponibile pe pagina oficială www.maratondhl.ro și vă ținem la curent cu veștile pe pagina Facebook DHL Maraton.

 

 

Despre DHL Carpathian Marathon:

 

DHL Carpathian Marathon este un eveniment de alergare montană de top în România, aflat la a noua ediție, la care pot participa atât sportivii, persoanele competitive, cât și simplii iubitori de alergare, inclusiv copiii. Prima ediție a avut loc în 2005, iar de atunci, DHL Carpathian Marathon s-a impus ca un eveniment de notorietate, numărul alergătorilor trecând de 6.700, în timp ce aproape 500 de companii importante au decis să se alăture cu echipele la start. Traseele unice, componenta caritabilă, complexitatea evenimentului, impactul generat asupra pasionaților de sport și asupra tinerilor fac din acest eveniment unul de top. Componenta socială este, an de an, parte a DHL Carpathian Marathon, iar toată suma strânsă din taxele de participare se redirecționează către cauza susținută. Până acum, fondurile acumulate depășesc 127,000 de euro și au fost donate ONG-urilor: Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Noi Orizonturi – Familia, Fundația Light Into Europe, Salvați Copiii România şi Comitetul Naţional Paralimpic. Ediția din acest an este a patra consecutivă prin care DHL Carpathian Marathon susține Comitetul Național Paralimpic.

 

Despre MPG România:

 

MPG este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanților amatori. Coordonează peste 700 de evenimente sportive pe an, în 70 de orașe. MPG implementează 4 sisteme naționale de sport care formează comunități cu peste 100.000 de practicanți amatori: tenis – www.tenispartener.rowww.tenis10.ro, ciclism – www.ridersclub.ro, alergare  – www.runfest.roun sistem de competiții pe 10 discipline sportive, în București, accesat de peste 200 de companii – Romanian Corporate Sports – www.corporatesports.ro și evenimentul internațional de MTB – www.carpathianmtb.ro/ro/. În ultimii 10 ani, MPG a implementat peste 4.700 de evenimente sportive la nivel național și a lansat campanii de comunicare împreună cu mass-media specializate. Detalii despre MPG se găsesc pe: www.mpg.com.ro.

 

DHLThe logistics company for the world

 

DHL is the leading global brand in the logistics industry. Our DHL family of divisions offer an unrivalled portfolio of logistics services ranging from national and international parcel delivery, e-commerce shipping and fulfillment solutions, international express, road, air and ocean transport to industrial supply chain management. With about 360,000 employees in more than 220 countries and territories worldwide, DHL connects people and businesses securely and reliably, enabling global trade flows. With specialized solutions for growth markets and industries including technology, life sciences and healthcare, energy, automotive and retail, a proven commitment to corporate responsibility and an unrivalled presence in developing markets, DHL is decisively positioned as “The logistics company for the world”.

 

DHL is part of Deutsche Post DHL Group. The Group generated revenues of more than 60 billion euros in 2017.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *