fbpx
Dacă poți câștiga acolo, poți câștiga oriunde! Victoriile New York City Marathon

Dacă poți câștiga acolo, poți câștiga oriunde! 

 

Așa sună versurile unuia dintre cele mai celebre melodii din lume, New York, New York.

 

Pe 5 Noiembrie, faimoasa metropolă americană a găzduit maratonul aflat la cea de a 47-a ediție. Peste două milioane de oameni s-au aflat în această Duminică pe străzile din New York, pentru a asista la un maraton la care au luat parte peste 50.000 de alergători.

Competiția se desfășoară la nicio săptămână de la cel mai grav atentat comis la New York după cel din 11 Septembrie 2001. Pe lângă atentatul care a avut loc de Halloween, există precedentul atacului de la maratonul din Boston din 2013, iar măsurile de siguranţă luate de organizatori au fost unele fără precedent.

 

La această oră, competiția și-a desemnat deja câștigătorii primelor poziții, atât la feminin, cât și la masculin. Shalane Flanagan (36 de ani), reprezentanta Statelor Unite, pune punct celor 40 de ani în care maratonul New York nu a mai înregistrat nicio victorie americană feminină și se impune cu un timp de 2 ore 26 minute și 53 de minute, în fața favoritei acestei probe, Mary Keitany din Kenya, venită la New York pentru a-și apăra cele 3 titluri de campioană obținute anterior. Keitany a terminat cursa pe locul al doilea, cu timpul de 2 ore 27 de minute și 54 de secunde. De când Miki Gorman a câștigat maratonul New York în 1977, SUA nu au mai obținut nicio victorie la proba feminină de maraton. Flanagan a fost a doua la debutul ei în proba de maraton la New York, în anul 2010.

La masculin, titlul a fost câștigat Geoffrey Kipsang Kamworor (din Kenya, 25 de ani neîmpliniți), în timpul de 2 ore 10 minute și 53 de secunde, fiind primul maraton câștigat de el din 2015. Specializarea sa o constituie probele de semimaraton, probă la care este de 2 ori campion mondial, el câștigând probe de semimaraton și la Lille, Berlin sau Cardiff.

 

Foto: TCS New York City Marathon

 

 

Un material de: Eliza Nițescu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *