fbpx
Cea mai bună clasare pentru România în Lavaredo Ultra Trail

Cea mai bună clasare pentru România în Lavaredo Ultra Trail.

Robert Hajnal depășește așteptările și se clasează pe o poziție fruntașă!

Sâmbătă, 24 Iunie, Robert Hajnal a încheiat una dintre cele mai bune curse din carieră, reușind și cea mai bună clasare pentru România în Lavaredo Ultra Trail, o cursă spectaculoasă de alergare în Dolomiți, 120 de km, cu 5.800 de metri diferență pozitivă de nivel.
Am reușit să luăm legătura încă după finish cu Robert, pentru a-l felicita și a-l ruga ca după ce se odihnește să ne ofere câteva gânduri pentru cititorii site-ului SUNT ÎN FORMĂ.


SUNT ÎN FORMĂ: Felicitări pentru concurs și rezultatul obținut, astăzi ai făcut o cursă mare! Ținta pentru cursa aceasta a fost top 10. Care a fost strategia cu care ai plecat în concurs?
ROBERT HAJNAL: Nu am avut una exactă, dar am alergat primii kilometri puțin peste zona de confort, cu gândul de a vedea cum mă simt. Primii 66 de kilometri (jumătatea cursei) au fost să mănânc bine pentru a avea resurse pentru a doua jumătate. În principiu, m-am adaptat la fața locului.
SUNT ÎN FORMĂ: Când ai realizat ca ai un nou obiectiv și ca poti ținti top 5? La un moment dat, conform graficului tău de cursă afișat pe site-ul cu rezultate live, ai fost și pe locul 4.
ROBERT HAJNAL: Locul 4 a fost o eroare a celor care ne scanat numărul de la ultimul check-point. Cea mai bună clasare a fost pe locul 5. De la kilometrul 110 pana la finish. Inițial planul a fost să intru în top 10. Dar mărind ritmul am realizat că sunt câțiva alergatori cu probleme pe ultimii 15 kilometri. Atunci am început să visez la un top 5.
SUNT ÎN FORMĂ: La un moment dat am văzut că după ce te-ai desprins dupa poziția 12, ai depășit concurent după concurent. Cum ai reușit să declanșezi motorul turbo Hajnal după km 100?
ROBERT HAJNAL: Alergând constant cu resurse și adrenalina concursului. Fiind urmărit și nedorind să pierd nicio poziție în clasament.
SUNT ÎN FORMĂ: Ce înseamnă această reușită pentru cariera ta?
ROBERT HAJNAL: Este doar un concurs, până la urmă. Nu cred că e momentul unei răscruci de carieră.


SUNT ÎN FORMĂ: Poți puncta cateva aspecte tehnice legate de aceasta cursă? – echipamentul ales, hidratare și nutriție pe parcursul cursei?
ROBERT HAJNAL: Am încercat să alerg cât mai minimalist. Am schimbat vesta de alergare cu brâul de la Compressport. Ceea ce nu a fost o decizie tocmai bună. E mult 120 kilometri să cari totul în zona brâului. Am fost foarte încântat de adidasii aleși (Hoka), căci mi-au protejat mușchii și articulațiile pe coborâri, dar mi-au înnegrit câteva unghii. Am plecat în cursă cu gândul de a combina mâncarea cea de toate zilele (orez, miere, stafide, chiar lămâie) cu geluri și batoane. Cu ideea de a-mi lua caloriile din mai multe surse. Pe ultimii 20 de kilometri m-am bazat doar pe izotonic. Doar ăsta mai intra și se asimila foarte ușor.
SUNT ÎN FORMĂ: Toți cei 4 concurenți care au ieșit pe poziții mai sus decât tine sunt membri într-un club. Va fi pasul următor și pentru tine – să faci parte dintr-un club?
ROBERT HAJNAL: Și eu fac parte dintr-un club, CSM Cluj, dar la acest concurs, la echipă, am fost înscris cu denumirea unuia dintre Sponsorii mei. Nu înțeleg de ce nu a apărut și în clasament.
SUNT ÎN FORMĂ: Cu siguranță gustul fiecărei victorii este unul aparte și nu există comparații. Însa noi, de acasă, am simțit un val urias de susținere și bucurie când ai trecut linia de finish pe poziția 5. Cum a fost acest finish pentru tine?
ROBERT HAJNAL: Fiecare Finish are ceva special. Și eu am simțit valul de energie și mă gândeam la oamenii care se bucură pentru mine, alături de mine și asta m-a făcut să măresc ritmul după fiecare kilometru. Îmi voi aminti cu drag mult timp de Finish și modul cum m-am simțit.
SUNT ÎN FORMĂ: Ce alte curse Robert Hajnal ne inviți să urmărim și să susținem în principal anul acesta ?
ROBERT HAJNAL: Maraton7500, unde alături de Andrei Preda vom alerga pentru un nou record și probabil UTMB.
SUNT ÎN FORMĂ: Care este cea mai importantă cursă pentru tine în 2017?
ROBERT HAJNAL: Următoarea.
SUNT ÎN FORMĂ: Îți mulțumim pentru disponibilitatea de a discuta cu noi și te felicităm încă o dată pentru rezultatul obținut!
ROBERT HAJNAL: Mersi mult de întrebări și că vreți sa scrieți despre mine.

NOTE:

finishul lui Robert Hajnal se poate urmări pe pagina de facebook The North Face Lavaredo Ultra Trail (prima transmisiune live, la momentul 1 oră și 8 minute).

calitatea imaginilor din acest articole este mai slabă, întrucât sunt capturi de ecran din transmisia LIVE a organizatorilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *