fbpx
Ana Maria Brânză a câștigat Cupa Mondială la spadă, stabilind un record absolut

Ana Maria Brânză a câștigat Cupa Mondială la spadă, stabilind un record absolut

 

Spadasina Ana Maria Brânzaă a fost declarată câștigătoarea Cupei Mondiale la Spadă, performanță ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv. 2 Fun Guys a publicat un articol interesant.

Ana Maria Brânză a câștigat, duminică (12 iulie 2020), Cupa Mondială de spadă, pentru a patra oară în carieră, devenind astfel cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale.

Ea a mai câștigat Cupa Mondială în sezoanele 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013.

Ana Maria Brânză a fost declarată câștigătoare a Cupei Mondiale datorită clasamentului înregistrat în luna martie a acestui an, de când multe dintre competiții au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Decizia de acordare a titlurilor pe anul în curs, încă din această lună, a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au mai putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, câștigătorii clasamentelor anuale 2020 la juniori și seniori, individual și pe echipe, au declarați scrimerii aflați pe primul loc în rankingul mondial în momentul suspendării activității competiționale, în martie 2020.

Până acum, spadasina din România împărțea supremația pentru cele mai multe Cupe Mondiale câștigate cu Laura Flesse, din Franța, și Emese Szasz-Kovacs, din Ungaria.

În sezonul 2019-2020, Ana a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) și chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

 

Un material de: Eliza Nițescu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *