fbpx
24 de ore de alergare continuă pentru a salva o viață

24 de ore de alergare continuă pentru a salva o viață

Sfârșitul săptămânii trecute a adus multă emoție și adrenalină la Iași. Alin Vorniceanu, sportiv de performanță, preparator fizic și doctorand la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a alergat timp de 24 ore pe pista stadionului Emil Alexandrescu. Cauza lui a fost aceea de a ajuta la strângerea de fonduri pentru o tânără de 17 ani ce suferă încă de la naștere de o afecțiune rară: epidermoliză buloasă, boală care se manifestă prin apariția unor formațiuni fluide la nivelul pielii.

Astfel, Sâmbătă dimineață (29 Iulie), la ora 10.00, Alin Vorniceanu a luat startul în „Maratonul Speranţei”, având susținerea a zeci de ieșeni timp de 24 de ore, fie prin încurajări şi aplauze, fie alergând cot la cot cu el pe pista stadionului. Cel mai mult a alergat alături de Alin un alt ultramaratonist ieşean, Doru Munteanu (12 ore). Maratoniști sau reprezentanți ai echipei locale de fotbal CSM Poli Iași, au alergat, de asemenea, alături de Alin.

Sportivul a fost permanent monitorizat și asistat de un staff specializat, care l-a repus în cursă atunci când a întâmpinat dificultăți (au trebuit să îi fie aplicate bandaje kinesiologice, s-au inflamat anumite articulații, a fost nevoie de măsurători).

Cezar Honceriu, lector universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași este unul dintre cei care l-a pregătit pe Alin Vorniceanu pentru cursă și care a crezut în puterea lui de a duce la finish cele 24 de ore de alergare.

Pe ultimii 100 de metri ai cursei, lui Alin i s-a alăturat și Mihaela, adolescenta pentru care a alergat sportivul. În uralele celor prezenţi, zeci de oameni simpli sau sportivi, Alin a încheiat cursa cu lacrimi în ochi. El a reușit să alerge aproximativ 200 de km, apropiindu-se de recordul național masculin de alergare pe 24 de ore (recordul masculin la alergare pe durata de 24 de ore a fost stabilit la Timișoara în toamna anului trecut de către Răzvan Farkas și este de 207.16 kilometri).

 

DESPRE CAUZA NOBILĂ ȘI DESTINAȚIA DONAȚIILOR

Acţiunea caritabilă a fost organizată de “Kinetic Pro Move”, împreună cu Asociaţia „Ţara Tinerilor Uniţi”, iar în urma acestui maraton s-a strâns suma de peste 9.000 de lei, prin donaţii în urna mobilă.

Cei interesanţi pot face donaţii la stadion sau în contul deschis la banca Transilvania:

RO76BTRLRONCRT0254584004

Venitul lunar al familiei Mihaelei, care locuiește în comuna Scobinți, este de doar 700 de lei proveniţi din ajutorul social şi indemnizaţia de însoţitor a mamei, bani care sunt insuficienţi pentru a acoperi costurile tratamentului şi pentru nevoile de zi cu zi ale familiei. Doar costul cu tratamentul lunar se ridică la 500 de lei, sumă la care se adaugă cheltuielile necesare transportului până la Iaşi, acolo unde fata este supusă periodic investigaţiilor medicale (are nevoie de internare câte 7 zile / lună). Mihaela urmează şi un tratament pentru inimă. Din declarațiile mamei, fetiţa are dureri insuportabile de cap din cauza afecţiunilor de care suferă.

 

Foto: ProSport, Ziarul de Iași

 

Un articol de: Eliza Nițescu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *